OPEN: ma,do,vrij - 7:30 - 18:00 & di,wo - 7:30 - 21:00
Lennie Jacobse

Lennie Jacobse

Mijn naam is Lennie Jacobse en ik ben mede-eigenaar van de praktijk (sinds 2004) en ben werkzaam als kinderfysiotherapeute, zowel op de praktijk als aan huis en op verschillende scholen in en rond Vlissingen. In 2005 heb ik de opleiding kinderfysiotherapie afgerond. De afgelopen jaren heb ik tal van cursussen en opleidingen gevolgd, waaronder ‘zuigelingenasymmetrie en plagiocephaliemetie I, II en III, schrijfproblematiek bij kinderen, Autisme en bewegen.’

In 2014 heb ik in Belgie de opleiding gevolgd tot VKOH-therapeute. Als Kritische Ontwikkelingsbegeleider benader het kind als een persoon-in-ontwikkeling, die zelf bepaalt hoe en wanneer hij/zij zich aanpast aan de kenmerken, veranderingen en actuele eisen van de omgeving. De klemtoon wordt gelegd op de persoon die zelfstandig functioneert en daarbij zichzelf in stand houdt en zich op eigen initiatief ontwikkelt in een natuurlijke, materiële, tijdruimtelijke en sociale wereld. Kritisch begeleiden betekent dan dat men altijd principieel vertrekt van wat de persoon actueel is en kan, niet van wat hij/zij zou moeten zijn en kunnen. Men toont respect en geduldig begrip voor (storende) tekortkomingen en onvermogen. Dat betekent dat de ontwikkelingsbegeleider altijd vertrekt van ‘haalbare uitdagingen’ die passen bij de actuele leefsituatie, de zingeving en de prestatiebekwaamheid van de begeleide persoon.

Mijn doelgroep is kinderen in de leeftijd van 0-16 jaar met verschillende klachten, van enkelklachten tot motorische ontwikkelingsachterstand, van een afgeplat hoofdje tot rugklachten.

 

BIG-nummer: 39055723104