OPEN: ma,do,vrij - 7:30 - 18:00 & di,wo - 7:30 - 21:00

COPD

Oefengroep COPD

Voelt u zich benauwd bij inspanning? Heeft u last van hoestbuiten? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te voorkomen of te verminderen. Het omgekeerde is echter waar!
Het is juist extra belangrijk dat u beweegt wanneer u COPD (chronisch longlijden) heeft. Als u minder beweegt krijgt u juist sneller klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af.

Wat is COPD?
Bij COPD zijn uw longen beschadigd. Ademen is moeilijker en u heeft minder energie. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte)
Als u COPD heeft ademt u moeilijker omdat uw longen beschadigd zijn. U heeft minder zuurstof waardoor hele normale dingen lastig kunnen zijn zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden.

Speciaal voor mensen met COPD hebben wij een oefenprogramma ontwikkeld. Tijdens dit programma wordt u door een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten op een verantwoorde manier begeleid naar een actievere levensstijl.

Om in aanmerking te komen voor chronische fysiotherapie voor COPD heeft u een verwijzing nodig van uw behandelend arts. Er zal een intakegesprek plaatsvinden waarna de mate van de ernst van de COPD vastgesteld zal worden. Aan de hand hiervan kunnen wij u vertellen hoeveel behandelingen vergoed zullen worden door uw verzekering en wordt er een gepast behandelschema voor u gemaakt.Bij vragen kan u altijd vrijblijvend contact opnemen met de praktijk: 0118-465474.

Onze oefengroep COPD vindt plaats op de volgende dagen:

dinsdag en donderdag van 14.00-15.00 in de oefenzaal van de praktijk