OPEN: ma,do,vrij - 7:30 - 18:00 & di,wo - 7:30 - 21:00

Kinetic Control

Kinetic Control is een specifieke methode voor bewegings- en stabilisatietraining. Bij pijn en pathologie ontstaat een verkeerde afstemming van de verschillende spiergroepen waardoor klachten kunnen ontstaan of in stand worden gehouden, de normale beweegpatronen van de wervelkolom en gewrichten raken verstoord. De spiergroepen die geschikt zijn voor hoog belaste kortdurende activiteiten zijn overactief en de spiergroepen die specifiek dienen voor laag belaste langdurige activiteiten (bv lang achtereen staan, slenteren, actieve zithouding) zijn onvoldoende actief.. Op basis van een gericht onderzoek, wordt een specifiek oefenprogramma opgesteld met als doel het aanleren van normale beweegpatronen.

Als de patiënt weer gebruik maakt van normale beweegpatronen, zal de pijn en vermoeidheid afnemen, de functie van gewrichten verbeteren en de dagelijkse handelingen (huishoudelijke werkzaamheden, werk, sport) zullen minder moeite kosten.
Tot slot nog een heel belangrijk positief effect van de behandeling volgens Kinetic Control: de kans op terugkeer van klachten wordt sterk verkleind!